En av våra medarbetare hos Mix Medicare.
Marie Fundell, arbetar som sjuksköterska för Mix Medicare. Foto: Dan Pettersson.

Möt våra medarbetare

Här möter du Marie och Charlotta, två av våra medarbetare, som uppskattar arbetet som sjuksköterska inom bemanning. De upplever att de får utvecklas i sina yrkesroller med nya erfarenheter och möjlighet att fokusera på det nära arbetet med patienterna.

Marie och Charlotta utvecklas som konsulter hos Mix Medicare

Efter att länge ha jobbat hos samma arbetsgivare bytte Marie Fundell jobb flera gånger på två års tid. Hon upptäckte då att hon trivdes väldigt bra med att komma till nya arbetsplatser, inte minst eftersom det ger henne möjlighet att verkligen få använda sig av den kompetens hon byggt upp under sina många år i sjuksköterskeyrket.

– Eftersom jag tidigare har jobbat i många år inom hemsjukvården så kunde jag välja att fortsätta inom samma område, även som konsult på Mix Medi­care. Jag har utvecklats mycket sedan jag började jobba på Mix Medicare och har bland annat fått möjlighet att prova på delar av hemsjukvården som jag inte hade arbetat med tidigare, säger Marie Fundell, som har arbetat som sjuksköterska i flera decennier.

Sedan arton månader tillbaka jobbar hon som konsult via Mix Medicare inom olika områden. Som konsult kan hon själv påverka när och var hon vill jobba, en frihet Marie Fundell uppskattar mycket.

– Jag trivs jättebra på Mix Medicare och kan definitivt rekommendera andra sjuksköterskor att söka sig till Mix Medicare. Jag känner mig trygg i min kompetens och är ofta förväntansfull när jag åker ut på nya uppdrag via Mix Medicare, säger hon.

Trygghet kombinerat med frihet

– Jag har jobbat inom många olika områden, alltifrån geriatrik till palliativ vård, kirurgi och urologi. Jag har alltid trivts med att prova på och skaffa mig erfarenheter från många olika arbetsplatser, säger Charlotta Jonsson, som har drygt tjugo års erfarenhet av sjuksköterskeyrket.

Hon valde att säga upp sin tjänst och började jobba på Mix Medicare som bemanningssköterska sedan 2010 och har aldrig ångrat sig.

Hon uppskattar tryggheten med anställningen hos Mix Medicare och att samtidigt kunna påverka sitt eget schema samt få inblick i många verksamheter. Charlotta Jonsson läser en masterutbildning i palliativ vård parallellt med sjuksköterskearbetet och tycker att studierna är lätta att kombinera med arbete som sjuksköterska på Mix Medicare, som skräddarsyr hennes schema efter studierna.

– Som konsultsjuksköterska kan jag lägga min tid på patientnära arbete och behöver inte ta ansvar för organisatoriska faktorer, vilket gör det lättare att koppla bort jobbet när jag är ledig, säger Charlotta Jonsson.